Valohoidon edut ja haitat

By | 15 lokakuun, 2020

Viime vuosina valohoito on osoittautunut hyväksi lääketieteelliseksi vaihtoehdoksi erilaisille vaivoille, jotka vaihtelevat unihäiriöistä, kivusta, aknehyökkäyksistä, SAD: sta (kausiluonteinen mielialahäiriö) ja lievästä masennuksesta. Yksi erittäin hyvä vaihtoehto vaihtoehdolle on tehokkuus muihin hoitomuotoihin nähden käytön helppouden, kustannusten, ajan ja vaivojen suhteen.

Muita huomioon otettavia tekijöitä ovat se, että valohoito ei ole invasiivista eikä vaadi lääkitystä. SAD: n ja lievän masennuksen vuoksi ei ole enää tarvetta ostaa masennuslääkkeitä, jotka ovat joskus vasta-aiheisia potilailla, joilla on aiemmin tuntemattomia sairauksia ja jotka voivat aiheuttaa komplikaatioita. Ei enää ole tarvetta toimenpiteille, kuten injektioille ja vastaaville näiden sairauksien kuten vanhojen aknehoitojen hoitamiseksi.

Valoterapian edut

Hoitoon käytetty valo on viisi – kaksikymmentä kertaa kirkkaampi kuin tavallinen valo ja keskimäärin noin 10000 (luksi). Tästä voi olla hyötyä, jos haluat nopeamman hoidon. On vain luonnollista, että potilaat kokevat parannuksen luonnonvalossa. Vaikeissa tapauksissa tarvitaan kuitenkin laite, joka tarjoaa korkeamman valon kirkkauden, jotta se olisi tehokas.

Äskettäin LED-tekniikkaa on käytetty potilaiden mukavuuden vuoksi kirkkaassa valossa hoidettaessa. Jälleen potilaat kokevat parannuksen altistuessaan luonnollisille valonlähteille, kuten auringolle. Tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, että nämä hoidot (suoritetaan dermatologin määritysten mukaan) tuottavat parempia tuloksia kuin luonnollinen paraneminen. Yksi huomio on se, kuinka voimakas hoito itse on.

Joitakin valohoidon varotoimia

Kuten minkä tahansa hoidon kohdalla, on aina parasta neuvotella lääkärin tai pätevän terveydenhuollon ammattilaisen kanssa ennen itselääkityksen aloittamista valoa käyttäen. Esimerkiksi kaikkia aknetyyppejä ei voida hoitaa tehokkaasti tällä lääketieteellisellä toimenpiteellä. Jos ihotautilääkäri suosittelee tätä hoitomuotoa, muista noudattaa heidän neuvojaan.

Ihon herkkyys on myös tarkistettava ennen hoitoa. Ennen valohoidon aloittamista on suositeltavaa poistaa meikki ja muut tuotteet iholta. Valolaatikoiden tehokkuus voi myös vaihdella. Joillekin se voi olla hyödyllistä, toisille sillä on vain vähän tai ei lainkaan vaikutusta. Ihotautilääkäri tai lääkäri voi auttaa sinua arvioimaan tilannetta sen sijaan, että tekisit omat päätöksesi. Tässä suhteessa on olemassa teorioita oikean valonspektrin käytöstä, hoidon kestosta tai hoidon intensiteetistä (tai muusta) istuntojen aikana.

Sinun on neuvoteltava lääkärisi kanssa noin kuukauden valohoidon jälkeen testataksesi tehokkuuden. Jos parannuksia on merkittävästi, voit siirtyä ostamaan tarvitsemasi kodin valohoitolaite tai -laitteet. Hoidon keston, tiheyden tai intensiteetin kasvusta on sovittava lääkärisi tai terveydenhuollon ammattilaisen kanssa sen jälkeen, kun on arvioitu nykyinen edistymisesi tai sen puute.

Hoito on tehtävä varoen ihmisille, joilla on muita aktiivisia ihosairauksia hoidetulla alueella. Sama koskee ihmisiä, jotka ovat erittäin herkkiä kirkkaalle valolle. Tarvittavien varotoimien toteuttaminen on aina paras käytäntö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *