Syyt miksi Salix Alba -kuoriuute on tullut suositummaksi viime vuosikymmenen aikana

By | 31 lokakuun, 2020

Salix alba -kuoriuute on valmistettu pajun kuoresta, joka sisältää salisiinina tunnettua ainetta, jolla on samanlaiset ominaisuudet kuin aspiriinilla, jota kehomme käyttää tuottamaan salisyylihappoa, joka on aspiriinin edeltäjä. Tämän kuoren uutetta on käytetty vaihtoehtoisessa lääketieteessä kivun, kuumeen ja tulehduksen lievittämiseen.

Tätä tiettyä kuorta on käytetty pitkään, ja pisimpään tähän mennessä voimme olla Kreikan 4. vuosisata, jolloin ihmiset ottivat puun kuorta ja pureskelivat sitä, koska se lievitti heille kipua. Sillä on kipua lievittäviä ja antipyreettisiä ominaisuuksia, mikä tarkoittaa, että se lievittää kipua ja alentaa kuumetta, jos sitä on.

Viime vuosina tämä kuori on kasvattanut suosiotaan, koska sen uskotaan olevan loistava vaihtoehto monille parhaista OTC-tulehduskipulääkkeistä, mukaan lukien Aleve, Advil ja Aspirin. Se on myös yksi parhaista luonnollisista päänsärkylääkkeistä, ja monet vaihtoehtoisen lääketieteen ammattilaiset käyttävät sitä potilaidensa hoitoon. Se auttaa myös paljon, jos sinulla on alaselän kipu, polvikipu ja tietyt muut sairaudet, kuten nivelrikko ja nivelreuma. Monet pitävät sitä hyvänä painonpudotustukena.

Tässä on joitain terveyshyötyjä, sivuvaikutuksia, yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa ja tämän annoksen käyttöön liittyvä oikea annos.

Terveyshyödyt Salix Alba -kuoriuutteella

Noidannuoli

Akuutista alaselän kivusta kärsivät ihmiset voivat löytää tämän luonnollisen kipulääkkeen ongelmien ratkaisemiseksi. Tutkimukset ovat osoittaneet, että se voi todella auttaa tämän tyyppisistä kivuista kärsiviä ihmisiä.

Tutkijat analysoivat ja arvioivat 14 tutkimusta, joissa potilaita hoidettiin erilaisilla yrtteillä alaselän kipujen vuoksi, ja he havaitsivat, että salix alba -hoitoa saaneet ihmiset ilmoittivat johdonmukaisesti vastauksena tuntemaansa helpotusta oireistaan ​​verrattuna lumelääkekontrolliryhmään. He tajusivat myös, että suuremmat uutteen annokset olivat parempia ja tehokkaampia ja että kivunlievitystulokset eivät olleet hetkellisiä ja voivat kestää viikon, ennen kuin havaittavissa oleva kivunlievitys alkaa.

Vaikka tämä vahvistaa, että tällä kuoriuutteella on terveydellisiä hyötyjä alaselän kivusta kärsiville ihmisille, tarvitaan lisää tutkimuksia salix alba -kuoren tehokkuuden määrittämiseksi alaselän kivun lievittämisessä.

Niveltulehdus

Salix alba -kuoriuutteella on potentiaalia auttaa niveltulehduksessa olevia ihmisiä, mutta tämän varmistamiseksi tarvitaan paljon enemmän tutkimusta, koska tällä hetkellä saatavilla oleva tutkimus on tuottanut ristiriitaisia ​​tuloksia.

Yksi tutkimus, jossa käytettiin salix-alba-kuoriuutetta, joka sisälsi 240 mg salisiinia, annettiin nivelrikkopotilaille joka päivä ja osoitti kivun vähenemistä 14% kahden viikon lisäyksen jälkeen verrattuna lumelääkeryhmään, jolla kipu väheni vain 2%. … Toisessa tutkimuksessa, johon osallistui 127 polven nivelrikkoa sairastavaa ihmistä, joille annettiin 240 mg salisiinia, kipu väheni 18%, kun taas Voltarenia käyttävä ryhmä, joka on lääkitys tämän tyyppiselle niveltulehdukselle, vähensi kiputasoa 47%. Verrattaessa tuloksia lumelääkeryhmään he päättelivät, että kuoriuutetta saaneiden ihmisten kivun väheneminen 18% oli sama kuin lumeryhmässä, joka ei ottanut lainkaan lääkkeitä.

Painonpudotus

Tutkimus siitä, voiko tämä kuoriuute edistää laihtumista, ei ole vakuuttavaa, vaikka se viittaa siihen, että kun se otetaan yhdessä muiden lääkkeiden, mukaan lukien efedra ja kolapähkinä, kanssa, se voi edistää laihtumista liikalihavilla tai ylipainoisilla ihmisillä. Efedra on kuitenkin kiistanalainen lääke, koska sitä pidetään vaarallisena ja kielletty Yhdysvalloissa niiden tuhoisten sivuvaikutusten vuoksi, joita sillä voi olla, varsinkin kun sitä käytetään yhdessä muiden lääkkeiden tai terveystuotteiden kanssa.

Ikääntymistä vastaan

Kuoriuutteen salisiinipitoisuuden vuoksi sitä käytetään monissa ihonhoitotuotteissa, koska salisiinilla on useita ominaisuuksia, jotka pystyvät säätelemään ihomme geenejä. Se liittyy myös geeniklustereiden säätelyyn, jotka liittyvät ihon ikääntymisprosessiin. Tämän uutteen sisältämä salisiini on mukana luomassa kollageenia, joka ylläpitää ihon kimmoisuutta ja estää sen ryppyjen muodostumisen.

Tutkimus 30: lla 40-70-vuotiaalla, käyttäen uutetta, jossa oli 0,5% salisiinia, osoitti positiivisia tuloksia päivittäisen käytön jälkeen 12 viikon ajan.

Tulehdusta estävä aine

Salix alba -uutteella uskotaan olevan parhaat anti-inflammatoriset ominaisuudet johtuen sen sisältämän salisiinin määrästä. Ihmiset pitävät sitä hyödyllisenä kasvojen aknen, auringonpolttaman ja herpesin hoidossa.

Tätä tukevat tutkimukset tehtiin 30: llä 16-35-vuotiaalla ihmisellä, joista 15: llä oli rasvainen iho ja 15: llä kohtalainen iho. He levittivät salisiinia sisältävää kosmetiikkaa iholleen 14 päivän ajan ja osoittivat erinomaisia ​​tuloksia tutkimuksen lopussa.

Salix Alba -uutteen mahdolliset haittavaikutukset

Vaikka tämän uutteen käyttö lyhyen aikaa ei ole osoittanut sivuvaikutuksia ja on täysin turvallista, sen pitkäaikaista käyttöä koskeva tutkimus ei ole kovin ratkaisevaa, ja on edelleen epäselvää, onko se turvallista vai ei. Koska sillä on samanlaisia ​​ominaisuuksia kuin aspiriinilla, on mahdollista, että sillä on samat haittavaikutukset, varsinkin jos käytät sitä paljon. Joitakin näistä epämiellyttävistä sivuvaikutuksista voi olla oksentelu, huimaus, maha-suolikanavan verenvuoto, munuaisten vajaatoiminta, ruoansulatushäiriöt ja maksatoksisuus.

Sitä ei suositella murrosikäisille eikä pikkulapsille, koska he voivat kehittää Reyen oireyhtymäksi kutsutun tilan, joka on hyvin harvinainen, mutta voi johtaa kuolemaan. Toinen ryhmä, jonka tulisi pidättäytyä käyttämästä tätä uutetta, on nuoret äidit, jotka imettävät edelleen, koska he voivat vahingossa vahingoittaa vastasyntynyttä vauvaa. Raskaana oleville naisille ei ole tehty tutkimusta, mutta tätä ei suositella, ja on paljon parempi pitää etäisyys joka tapauksessa.

Toinen mahdollinen syy voi olla allerginen reaktio tälle kuoriuutteelle. Koska sillä on samat ominaisuudet kuin aspiriinilla, allergisten ihmisten tulisi myös pysyä poissa salix alba -kuoriuutteesta. Ei ole tosiasia, että aspiriinille allergisilla ihmisillä on myös allerginen reaktio uutteeseen, mutta tämän välttäminen on älykäs tapa edetä, koska se voi johtaa vakavaan sairauteen, joka tunnetaan nimellä anafylaksia, joka hoitamatta jätettynä voi aiheuttaa kooman, sydämenpysähdyksen ja hengitysvajauksen. … , tukehtuminen ja jopa kuolema.

Yhteisvaikutus muiden lääkkeiden kanssa

Salix alba -kuoriuute voi aiheuttaa veren hyytymistä hitaasti, mikä johtaa verenvuotoajan pitenemiseen, joten sitä ei tule käyttää lääkkeillä, jotka ovat antikoagulantteja ja verihiutaleiden vastaisia ​​aineita, kuten Coumadin ja Plavix, koska tämä voi häiritä lääkkeen määräämistä.

Jos käytät salix alba -kuoriuutetta ja sinulla on valinnainen leikkaus, lopeta se vähintään 2 viikkoa etukäteen, koska se voi vahingoittaa kehoasi aiheuttaen liiallista verenvuotoa leikkauksen aikana. Henkilöiden, joilla on verenvuotohäiriöitä, tulisi myös välttää tätä uutetta.

Tämän uutteen yhdisteet ovat hyvin samankaltaisia ​​kuin kipulääkkeissä, kuten Discalcid ja Trilisate, joten tämän uutteen sekoittaminen niiden kanssa voi aiheuttaa joitain sivuvaikutuksia, kuten pahoinvointia, ripulia, ummetusta tai vatsavaivoja.

Salix Alba -kuoriuutteen annostus

Periaatteessa on turvallista ottaa tämä uute enintään 400 mg päivässä, kun sitä käytetään lyhyen aikaa, jos etsit lievitystä nivel- tai lihaskipuun. Yleensä tämän uutteen lisäravinteita on helppo löytää markkinoilta esivalmistetuissa kapseleissa, mutta niitä löytyy myös jauheista ja nesteistä, joissa sinun on tiedettävä käyttämäsi annos, joten on parasta pysyä enintään 400 mg päivässä. turvallisuutesi ja hyvinvoinnin kannalta.

Johtopäätös

Salix alba -kuorta on pitkään käytetty lääkkeenä kivun, tulehduksen ja kuumeen oireiden lievittämiseksi monissa paikallisissa kulttuureissa sen sisältämän salisiinin takia, jonka kehomme muuttaa salisyylihapoksi, aspiriinin esiasteeksi.

Tätä kuoriuutetta pidetään yhtenä parhaista luonnollisista kipulääkkeistä, ja sillä on monia terveyshyötyjä, jotka kilpailevat jopa parhaista OTC-tulehduskipulääkkeistä, jotka ovat saatavilla tänään. Vaikka tästä uutteesta on tehtävä enemmän tutkimuksia, on joitain saatavilla, jotka viittaavat siihen, että se voi auttaa ihmisiä, joilla on niveltulehdus ja alaselän kipu.

Jotkut tutkimukset osoittavat, että salix alba -uutteen yhdistäminen efedraan ja kolapähkinään voi auttaa ylipainoisia ja liikalihavia ihmisiä laihtua, mutta tätä ei suositella efedran mahdollisista sivuvaikutuksista, jotka voivat olla vakavia ja erittäin haitallisia.

Sitä käytetään myös kosmetiikassa ikääntymistä ehkäisevien voiteiden ja geelien luomiseen sen sisältämän salisiinin takia, mikä auttaa ylläpitämään ihomme kimmoisuutta ja säätelemään geeniklustereita. Lisäksi ihmisille voi olla hyödyllistä, jos heillä on kasvojen akne, auringonpolttama ja herpeshaava, koska tutkimukset osoittavat, että sillä on parempia tulehdusta estäviä ominaisuuksia, jotka voivat vähentää oireita merkittävästi vain 14 päivässä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *