Munuaiskivun syyt

By | 13 lokakuun, 2020

Munuaiskipu voi johtua monista erilaisista lääketieteellisistä syistä. Jotkut mahdollisista perussyistä mainitaan tässä artikkelissa. Ensinnäkin, annetaan lyhyt kuvaus munuaiskipu. Tiedätkö miten ja missä se esitetään? Tämä tapahtuu yleensä yläselässä. Jos se on keskellä tai alaosassa, tuntema epämukavuus voi johtua toisesta syystä. Lisäksi se ei yleensä ole tylsää, vaan terävämpää. Mennään eteenpäin ja katsotaan joitain lääketieteellisiä syitä, jotka voivat aiheuttaa munuaiskipua.

Munuaissyöpä

Se on elinten (elinten) pahanlaatuisen kasvaimen paikka. Munuaissyöpää on monia. Yksi yleisimmistä on munuaissolukarsinooma. Uroteelisolusyöpä on myös yksi yleisimmistä muodoista. Kun jollakin on syöpä täällä, voi esiintyä joitain oireita. Yksi mahdollisuus on massa, joka voidaan tuntea vatsassa. Hydronefroosi on toinen ongelma, joka voi syntyä. Veri löytyy myös potilaan virtsasta.

Kivet

Saatat tietää joitain tietoja tästä tuskallisesta tilasta: munuaiskivet. Se tapahtuu, kun kiteet erottuvat ihmisen virtsasta ja muuttuvat joksikin kovaksi ja suureksi. Ne voivat estää virtsan virtauksen. Kuten munuaissyöpään, veri voi näkyä virtsassa. Voit myös kokea polttavaa virtsatessa. Pahoinvointi on toinen mahdollinen oire. Useat lääketieteelliset syyt voivat vaikuttaa näiden kivien kehittymiseen. Crohnin tauti on yksi mahdollinen syy. Hyperparatyreoosi voi myös vaikuttaa heidän kehitykseen. Tätä munuaiskivun lääketieteellistä syytä varten on monia hoitoja, ja tietyistä tekijöistä riippuen yksi voi olla sopivampi kuin toinen tietyssä tapauksessa.

Virtsatieinfektio

Tätä tilaa kutsutaan myös UTI: ksi. Tämä syy munuaiskipuun voi ilmetä, kun bakteerit pääsevät virtsateihin. Jälleen verta sisältävä virtsa voi erittyä. Joissakin tapauksissa proteiinia ja mätä löytyy myös virtsasta. Yöhikoilu voi ilmetä henkilöllä, jolla on virtsatieinfektio. Väsymys voi olla erityisen vakavaa. Muista, että jotkut virtsatietulehdukset eivät aiheuta havaittavia oireita. Virtsaviljelmää käytetään yleisesti menetelmänä virtsatieinfektion diagnoosin vahvistamiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *