Kuinka luonnollisesti ratkaista peräpukamat

By | 30 lokakuun, 2020

Useimmille ihmisille suurin peräpukamien ongelma on kutina. Kipu ja ärsytys liittyvät myös tähän tilaan. Vaikka ihmiset, joilla on tämä tila, ovat usein liian ujo puhumaan siitä, peräpukamat, jotka tunnetaan myös nimellä peräpukamat, ovat suhteellisen yleinen lääketieteellinen ongelma. Itse asiassa puolet kaikista keski-ikäisistä on tämä sairaus. Onneksi on olemassa luonnollisia korjaustoimenpiteitä, jotka voivat olla tehokkaita ja helppokäyttöisiä.

Käy lääkärin luona

Ennen hoidon aloittamista on tärkeää ymmärtää peräpukamien oireet ja varmistaa, että sinulla on tarkka diagnoosi. Oireita ovat polttaminen, kutina ja ärsytys peräsuolen alueella. Peräsuolen verenvuoto ja verinen uloste ovat myös oireita.

Lääkäri voi tehdä täydellisen fyysisen kokeen, tarkistaa sairaushistoriasi ja tehdä muita testejä, kuten kolonoskopian, sulkeakseen pois muita vakavampia sairauksia, kuten paksusuolisyöpä.

Kuitu

Kuitua sisältävät elintarvikkeet voivat auttaa ratkaisemaan peräpukamat. Kuitu on luonnollinen ulosteiden pehmentäjä, mikä tekee niistä isoja, mikä vähentää stressiä, joka voi aiheuttaa ruuhkia. Kuitua löytyy tuoreista vihanneksista, hedelmistä ja täysjyvätuotteista.

Useimmat aikuiset tarvitsevat 20-35 grammaa kuitua päivässä, Mayo Clinicin mukaan. Voit ottaa kuitulisäaineita varmistaaksesi, että saat tarpeeksi. Juo runsaasti vettä lisäaineilla, muuten ne voivat aiheuttaa ummetusta.

Paikalliset hoidot peräpukamiin

Joitakin hoitomuotoja voidaan käyttää paikallisesti peräpukamien hoitoon. Erityisesti peräpukamien hoitoon tarkoitettuja voiteita on saatavana tiskiltä. Hydrokortisonia sisältävät peräpuikot voivat tarjota helpotusta. Voit myös käyttää noitapähkinätyynyjä paalujen parantamiseen.

Teurastajan luuta

Teurastajan luuta on yrtti, joka voi auttaa peräpukamien hoidossa. Tämän yrtin uute vähentää tulehdusta laskimoissa ja vähentää turvotettua kudosta. Tämä vahvistaa suonia ja auttaa poistamaan paaluja. Teurastajan luuta myydään kapselimuodossa ja sitä on saatavana myös teetä.

Perunan haude

Voit lievittää peräpukamakipua ottamalla perunahaudetta. Pese kaksi perunaa ja leikkaa ne kuutioiksi. Vatkaa perunaviipaleet vuotavaksi. Lisää tarvittaessa vettä. Kaada seos sideharsolle ja levitä varovasti haavoittuneelle alueelle noin 10 minuutin ajan.

Etikka

Etikka voi myös auttaa peräpukamien hoidossa. Puhdista sairastunut alue ja taputtele sitten etikkaa peräpukamiin. Tämä auttaa kutistamaan turvonnut verisuonet ja lievittämään kipua ja polttamista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *