Kotihoito vuoteilla oleville potilaille

By | 17 lokakuun, 2020

Perheenjäsenen tai rakkaansa nukkumaan kiinnittäminen on emotionaalisesti tyhjentävä kokemus. Jos ei tehdä paljon heidän kärsimyksiensä lievittämiseksi ja parhaan mahdollisen hoidon tarjoamiseksi, he tuntevat olonsa huonommaksi. Tässä artikkelissa yritetään tarjota joitain ratkaisuja ja oivalluksia maallikolle, joka hoitaa vuoteita kärsiviä potilaita kotihoidon yhteydessä.

Vuoteissa olevat potilaat kohtaavat lukemattomia ongelmia, henkilöstön tuesta, mielisairauksista, kuten masennuksesta, peruspuhtaudesta ja hygieniasta, painehaavoista kroonisiin sairauksiin, kuten verenpainetauti. Tässä luettelossa henkilöstökysymykset ovat yleensä etusijalla.

Suurin osa vuoteista kärsivistä potilaista Singaporessa jää kotiin ja perheenjäsenet huolehtivat heistä. Ajan myötä tämä voi väsyttää perheenjäseniä, ja kotihoidon ymmärtäminen on valtava apu sekä perheelle että potilaalle.

Ymmärrä sängyn kiinnittymisen syy

Potilas voi joutua vuoteeseen useista syistä. Selkärangan murtuma, halvaus ja kooma trauman jälkeen, leikkaus, päävamma, kuolinsyyt, vanhuus ja usein aivoverisuonitapahtumat ovat kaikki tilanteita, jotka voivat johtaa potilaiden vuoteeseen. Syiden ymmärtäminen voi auttaa estämään ongelman esiintymisen, kun taas näiden potilaiden hoidon säätäminen parantaa näiden potilaiden elämänlaatua.

Yleisiä ongelmia

Hoito-ongelmat

 • Haavaumat tai ripset: Bedsores ja painehaavat, jos niitä ei hoideta, voivat aiheuttaa vakavia komplikaatioita ajan myötä.

 • Perushygienia ja puhtaus. Potilaan peruspuhdistus, säännölliset vaipanvaihdot ja suolenliikkeiden tarkkailu ovat kaikki tärkeitä, mutta fyysisesti vaativia.

Lääketieteelliset kysymykset

 • Lihasatrofia. Pitkän käyttämättömyyden jälkeen lihakset menettävät lopulta voimansa ja lihasheikkoutta syntyy noidankehä. Vuoteesta kärsivä potilas tulee sängystä päivittäin.

 • Usein esiintyvät infektiot: Istuma- / makuuasennosta johtuen keuhkot eivät voi täyteen täyttyä jokaisen inhalaation yhteydessä, ja siksi hengitystieinfektiot ovat yleisiä. Vaippojen pitkäaikaisesta käytöstä johtuen virtsateet saavat helposti tartunnan.

 • Mielisairaus. Yleensä nukkumapotilaat masentuvat. Rakkaus, huolenpito ja huomio, tiheä viestintä ja empatia menevät pitkälle näiden potilaiden hoidossa.

 • Unettomuus. Vuoteissa olevat potilaat nukkuvat usein huonosti.

Passiivisuudesta johtuvia yleisiä ongelmia:

 • Vuoteissa olevat potilaat ilmoittavat yleensä ruokahaluttomuudesta, kiinnostuksen menetyksestä kaikesta, suuresta ja pienestä, ja kaikkien toimintojen yleisestä heikkenemisestä.

Haasteet omaishoitajille

Vuoteesta kärsivän potilaan hoitaminen on haastavaa. Ajan myötä vuoteen kärsivän potilaan päivittäinen hoito maksaa hoitajilleen.

Henkilökohtaisen hygienian ylläpito, oikean lääkityksen ottaminen, asianmukainen ravitsemus, säännöllisen liikunnan varmistaminen ja vuoteeseen sairastuneiden potilaiden seuranta ovat vain perusasiat.

Edellä mainittujen lisäksi potilaan vierittäminen vuoteeseen 2-4 tunnin välein painehaavojen estämiseksi ympäri vuorokauden, hengitysteiden imeminen ja puhdistaminen, putkisyöttö, avoimien ihohaavojen ja haavojen pukeutuminen ja virtsakatetrien hoito ovat kaikki huoltajien huolenaiheita. potilaille, joilla on monimutkaisia ​​lääketieteellisiä ongelmia.

Siksi on normaalia, että hoitaja tuntee olevansa hukkua jossain vaiheessa, mikä johtaa korkeaan stressiin. Siten työvoiman, vain ylimääräisen käsiparin, tarjoaminen menee pitkälle kotihoidossa.

Vuoteissa olevien potilaiden riskit

Yleisiä riskejä ovat:

 • Painehaavojen tai painehaavojen kehittyminen, jotka pahenevat, jos niitä ei hoideta.

 • Verihyytymät alaraajojen laskimoissa. Jos nämä hyytymät hajoavat ja jumittuvat sydämeen, keuhkoihin tai aivoihin, se voi aiheuttaa uusia komplikaatioita.

 • Lihasatrofia.

 • Passiiviset infektiot ja komplikaatiot.

Huomaa myös, että painehaavat ovat etusijalla riittämättömällä hoidolla. Tämä alkaa yleensä pienellä ihon punoituksella, mutta jos niitä ei tarkasteta, painehaavat tunkeutuvat syvemmälle ihon kerroksiin ja voivat heikentää ihoa luuhun, jos niitä ei tarkasteta.

Käskyt ja kiellot

 • Tarkista ihosi päivittäin punoituksen varalta, etenkin luisilla alueilla, kuten polvet, lonkat, hartiat, korvat, hännäluu ja pakarat.

 • Jos painehaava löytyy, pehmennä sitä välittömästi ja hakeudu lääkäriin, jos iho on vaurioitunut.

 • Ihon on oltava puhdas ja kuiva. Puhdista ihosi miedolla saippualla ja vedellä. blot kuivaa.

 • Kosteuttaa ihoa: Käytä voidetta pitämään iho voideltuna. Käytä jauhetta kuivumaan ihon taitokset, kuten kainaloiden ja rintojen alla.

 • Liinavaatteet ja liinavaatteet tulee vaihtaa päivittäin. Vaihda märät lakanat välittömästi, jos koet virtsankarkailua.

 • Pidä potilas nesteytettynä.

 • Syö tasapainoinen ruokavalio: Terveellinen ja ravitseva ruokavalio on erittäin tärkeä potilaan immuniteetin parantamiseksi. Pidä päiväkirjaa tallentaa kaikki ateriat.

 • Liikunta potilaalle: Lihasheikkouden estämiseksi liikunta tulisi tehdä potilasta silmällä pitäen. Jos potilas pystyy kävelemään vähän, auta häntä itse liikkumaan.

 • Hieronta: Syvä hieronta voi auttaa estämään verenkierron komplikaatioita. Kevyt hieronta on ihanteellinen kipeiden lihasten hoitoon ja painehaavojen estämiseen.

 • Sijoitus: Siirrä potilasta 2 tunnin välein. Älä koskaan vedä potilasta; nosta aina.

 • Pidä raajat koholla: kädet ja jalat tulee nostaa hieman turvotuksen estämiseksi ja verenkierron parantamiseksi.

Mitä tehdä virtsatiet?

Jos sinulla ei ole kokemusta tai koulutusta, terveydenhuollon ammattilaisen tulisi työskennellä aina kun mahdollista, kun ensimmäisen kerran kosketuksessa painehaavojen kanssa.

Ensimmäisessä vasteessa painehaavojen paras hoito on kuitenkin jättää ne alttiiksi ilmalle ja minimoida paine haavaumiin.

Hoitajan tulee opettaa jokaisesta jaksosta ja perehtyä käytettävissä oleviin hoitoihin ja painehaavojen puhdistamiseen käytettyihin tekniikoihin, kun hänellä on riittävästi kokemusta käytetyistä sidoksista.

Paras hoito painehaavoille on ehkäisy. Joten menestyksen avain on jatkuva valppaus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *