Kansanterveyskasvatuksen edut

By | 21 marraskuun, 2020

Kansanterveyskasvatusta voidaan pitää epäselvänä terminä. Se opettaa oikeaa tapaa parantaa terveyttä ja voi kattaa vain yhden tai kaksi ihmistä tai useiden maiden väestön. Kaikki, mikä voi vakavasti uhata monien ihmisten fyysistä, henkistä tai hengellistä terveyttä, erityisesti vuorovaikutuksessa, voidaan luokitella uhkaksi yhteisön kansanterveydelle. Siksi kansanterveyskasvatuksesta on tulossa välttämätön väline ihmisten auttamiseksi vastustamaan mahdollisten sairauksien ja sairauksien leviämistä. Viisi tärkeimmistä syistä kansanterveyskasvatuksesta voi olla hyötyä:

1. Ihmiset voivat oppia ehkäisemään tartuntatautien leviämistä koulutuksen ja opetettujen menetelmien avulla. Ihmisillä on paremmat mahdollisuudet saada tietoa yleisestä tautien ehkäisystä, mukaan lukien tietämys siitä, mitä heidän alueensa epidemioiden aikana on tehtävä ja miten toimia. Joillakin sairauksilla on omat yksilölliset ennaltaehkäisymenetelmänsä, joista ihmisten tulisi olla tietoisia, ja näiden menetelmien käyttö vähentää mahdollisten sairauksien aiheuttamaa infektioriskiä. Kansanterveyskasvatuksen avulla jopa yksinkertaiset asiat, kuten influenssanaamarin käyttäminen erittäin kärsineillä alueilla tai tieto siitä, milloin rokottaa tiettyyn sairauteen, joka esiintyy tällä vuodenajalla, ovat aina erittäin tehokkaita rajoittamaan sairastuneiden ihmisten määrää. vuosittain.

2. Yhä useammalla ihmisellä on pääsy yksityisiin ja julkisiin terveydenhuoltolaitoksiin sairauksien tai tautien ehkäisemiseksi tai hoitamiseksi tehokkaammin. Ilman kansanterveyskasvatuksen etuja useimmat ihmiset saattavat tuntea itsensä tarpeeksi terveiksi eivätkä pidä tarpeellisena suorittaa yleistä tutkimusta. Tieto siitä, että sinun täytyy käydä säännöllisesti lääkärisi kanssa, on yksi tärkeistä asioista, jotka on opittava hyvässä kansanterveyskasvatuksessa. Suurin osa sairaaloista ja klinikoista tarjoaa rokotuksia tai rokotuksia influenssakausien tai yleisen hepatiittiepidemian aikana, ja kansanterveyskasvatus varmistaa, että useammat ihmiset tietävät käyvän näissä laitoksissa ja saavansa hoitoa, mikä vähentää potilaiden määrää.

3. Ihmiset voivat elää terveellisempää elämää vähentääkseen tautien leviämisriskiä keskenään. Kotisi pitäminen puhtaana, tupakoinnin lopettaminen tai tupakoinnin lopettaminen tai enemmän harjoittelu ovat vain muutamia niistä monista tavoista, joilla kansanterveyttä opetetaan taistelemaan tauteja ja parantamaan elämäntapoja.

4. Ihmiset ovat enemmän tietoisia sairauteen liittyvistä tiedoista kuin uskovat yleiseen mielipiteeseen. Kansanterveyskasvatus ei koske vain sairauksien ehkäisyä, vaan tarjoaa myös yksityiskohtaista tietoa sairauksien toiminnasta, mikä voi hajottaa joitain myyttejä ja väärinkäsityksiä siitä yhteiskunnassa. Esimerkiksi HIV-virus voi tarttua suojaamattomassa yhdynnässä, mutta ei suudella tai koskettaa. Se auttaa myös muuttamaan ihmisen suhtautumista tartunnan saaneeseen henkilöön, mikä lisää empatiaa kuin syrjintää.

5. Ihmiset voivat auttaa ja osallistua tautien ennaltaehkäisyyn tukemalla terveydenhuoltolaitoksia tai tekemällä vapaaehtoistyötä. Kansanterveyskasvatus on muutakin kuin vain tiedon levittämistä; hän myös rohkaisee ihmisiä osallistumaan aktiivisesti muiden auttamiseen. Terveyden suojelemiseksi sinun on suojeltava myös ympärilläsi olevien ihmisten terveyttä, mikä edistää yhteenkuuluvampaa yhteisöä ja parempaa tunnetta toveruudesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *