Inspiroi uniapnean implanttien tarkistus

By | 17 lokakuun, 2020

Inspire-uniapnea-implantti on kehoon istutettu lääkinnällinen laite kuorsauksen ja obstruktiivisen uniapnean (OSA) hoitoon.

Obstruktiivinen uniapnean oireyhtymä

Obstruktiivinen uniapnean oireyhtymä on sairaus, joka johtuu toistuvista uniapnean jaksoista. Tämä on tila, jossa hengitys pysähtyy yli 10 sekunniksi, kun taas veren happisaturaatio vähenee yli 4%.

OSA esiintyy unen aikana, kun ylähengitysteiden lihakset rentoutuvat aiheuttaen hengitysteiden tukkeutumisen. Tämä johtaa heikentyneeseen veren hapettumiseen ja aiheuttaa lyhyitä, tajuttomia herätysjaksoja yöllä. Epäterveellinen uni aiheuttaa kehoon stressiä, aiheuttaen korkeaa verenpainetta ja vakavia sairauksia. OSAS: n aiheuttamat sairaudet voivat olla fyysisiä, kuten hypertensio, sydäninfarkti ja aivohalvaus. Ne voivat olla myös henkisiä, mukaan lukien masennus, krooninen väsymysoireyhtymä, muistin menetys ja keskittymiskyvyn menetys.

Unitestaus tai polysomnografia vaaditaan ennen minkäänlaista hoitoa. Polysomnografia laskee Apnea-indeksin, joka on apnea-jaksojen taajuus tunnin unen aikana, ja määrittää sairauden vakavuuden. Apneaindeksiä pidetään merkittävänä, jos apneaepisodeja on yli 20 tunnissa riippumatta kliinisten oireiden esiintymisestä tai puuttumisesta.

CPAP-hoito on kultainen standardihoito OSA-oireyhtymälle. CPAP-hoito ei ole kuitenkaan tarkoitettu kaikille, sillä monilla ihmisillä on epämukavaa nukkua naamiolla kasvoillaan ja kone itse voi olla kova, varsinkin kun se on yleensä pään lähellä. Vain 25% potilaista voi käyttää CPAP-hoitoa pitkään.

Siksi äskettäin Inspire Medical Systems Inc. tarjosi erittäin tehokkaan ratkaisun – Inspire-uniapnean implantin.

Kuinka Inspire-uniapnea-implantti toimii

Inspire-uniapnea-implantti on paristokäyttöinen laite, joka stimuloi hypoglossaalista hermoa sähköstimulaatiolla. Akun kesto on noin 10 vuotta.

Tämän laitteen pääyksikkö asetetaan ihon alle rinnan oikealle puolelle ja ohjaa hengitysvaihetta. Toinen elektrodi istutetaan stimuloimaan hypoglossal-hermoa, joka aiheuttaa lihasjännitystä. Tämä avaa ylemmän hengitystiet, antaa kielen tarttua ulos ja auttaa pitämään hengitystiet auki nukkuessasi.

Kahden elektrodin lisäksi tämä laite sisältää myös kätevän pienen kauko-ohjaimen, joka todella kytkee laitteen päälle ennen nukkumaanmenoa ja sammuttaa sen herätettäessä. Tämä estää elektrodeja häiritsemästä viestintäprosesseja ja ruoan saantia päivän aktiivisessa vaiheessa, jolloin henkilö tarvitsee kurkunpään fysiologista kapenemista ja kielen liikettä näihin prosesseihin.

Potilas voi tuntea lieviä tahattomia kurkunpään tai kielen liikkeitä laitteen ensimmäisen käytön aikana. Nämä liikkeet eivät aiheuta kipua, mutta aiheuttavat vain vähän epämukavuutta. Nämä epämiellyttävät vaikutukset häviävät laitteen muutaman ensimmäisen käytön jälkeen.

Yleensä implantti on tarkistettava kerran tai kahdesti vuodessa. Tilanteesta riippuen Inspirella hoidettu lääkäri voi kuitenkin neuvotella potilaiden kanssa enemmän tai harvemmin.

Inspire-uniapnea-implantti soveltuu vain:

 • Yli 22-vuotiaat potilaat.

 • Potilaat, joille on diagnosoitu kohtalainen tai vaikea obstruktiivinen uniapnea.

 • Potilaat, joiden apnea-indeksi on 20-65.

 • Potilaat, joilla on epämukavaa käyttää CPAP-hoitoa tai jotka eivät ole saavuttaneet toivottua vaikutusta.

 • Potilaat, joiden painoindeksi on alle 32.

Painoindeksi (BMI) = paino (kg) / pituus ^ 2 (m2).

Henkilöllä, joka painaa 80 kg ja korkeus 170 cm, on

BMI = 80 kg / (1,7 m ^ 2) = 80 / 2,89 = 27,68 kg / m2

Inspire-uniapnea-implantilla on mahdollisuus korvata CPAP-hoito obstruktiivisen uniapnean kultastandardihoitona. Tohtori Ryan J. et ai. Osoittivat, että Inspire-uniapnea-implantin implantoinnin jälkeen kuorsaus vähenee merkittävästi. Kuorsauksen puuttumisen tai lievän kuorsauksen prosenttiosuus muuttui 22 prosentista hoidon alkaessa 88 prosenttiin 12 kuukauden kohdalla ja 91 prosentista 24 kuukauden kuluttua hoidon jälkeen. Lisäksi apnea-indeksi laski 31: stä 14: een. 82% tutkimuksessa ilmoitetuista potilaista ilmoitti käyttäneen tätä hoitoa joka ilta viiden vuoden ajan. Siten on selvää, että tämä menetelmä on erittäin tehokas ja helppo käyttää!

Toisen mielenkiintoisen tutkimuksen suoritti tohtori Patrick J. Pittsburghin yliopiston lääketieteellisen keskuksen yliopistosta. Tutkimuksessa havaittiin, että hypoglossalisen hermon stimulaatio kielen pohjassa vähensi obstruktiivisen uniapnean vakavuutta 68% ja uniapnean jaksojen lukumäärää 29: stä 9: een. Myös veren happisaturaatio parani; vähentynyt päiväuneliaisuus, parantunut potilaiden elämänlaatu.

Uniapnea inspiroi kustannuksia

Inspire-uniapnea-implantti maksaa noin. 15 000-25 000 USD, ilman toimintakustannuksia. Lisäksi akkua ei voi vaihtaa, kun se on tyhjentynyt, ja uusi yksikkö on asennettava. Implantaatti voi myös liikkua ajan myötä. Vertailun vuoksi CPAP-laite maksaa noin. 1500 dollaria ja 3000 dollaria, mikä on paljon halvempaa.

Inspiroi uniapnean sivuvaikutuksia

Implantaatin implantointi Inspire Sleep Apnea -implantti on kirurginen toimenpide, jolla voi olla komplikaatioita, kuten kaikki muutkin lääketieteelliset toimenpiteet. Implantin alueella on infektioriski leikkauksen jälkeen, kielen tilapäinen heikkeneminen, leikkauksen jälkeinen verenvuoto, kipu tai epämukavuus.

Ihmiset, joilla on seuraavat ongelmat, eivät sovi tähän laitteeseen:

 • Potilaat, joilla on keskiapnea tai sekava apnea ja joiden apnoe-indeksi on yli 25%.

 • Potilaat, joilla on anatomisia ongelmia, jotka voivat vaarantaa ylähengitystimulaation suorituskyvyn, kuten pehmeän kitalaen täydellinen samankeskinen romahdus.

 • Potilaat, joilla on jokin sairaus tai toimenpide, joka häiritsee ylempien hengitysteiden neurologista hallintaa.

 • Potilaat, jotka eivät voi tai eivät pysty käyttämään kaukosäädintä nukkumaan.

 • Raskaana olevat tai raskautta suunnittelevat potilaat.

 • Potilaat, joilla on implantoitava laite ja jotka saattavat altistua tahattomalle vuorovaikutukselle Inspire-järjestelmän kanssa – allergiset tai hylkimisreaktiot implantoiduille materiaaleille.

Inspire-uniapnea-implantti on FDA: n hyväksymä ja sen on osoitettu olevan tehokas obstruktiivisessa uniapneassa. Vakuutusyhtiöt tarkistavat ja hyväksyvät hoidon tällä hetkellä jokaiselle potilaalle.

Keskustele lääkärisi kanssa, jos haluat tutkia tätä hoitoa tarkemmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *