Hapen rooli ihmiskehossa

By | 17 lokakuun, 2020

Hapen rooli maan ylläpitämisessä ei voida yliarvioida, jotta elämä ei voi olla ilman happea. Ihmiskeho sisältää noin kaksi kolmasosaa happea. Hengityksen kautta kaasu kulkeutuu keuhkoihin ja imeytyy verenkierron kautta keuhkoihin. Sitten se saavuttaa jokaisen kehon solun. Reaktiivinen elementti on vastuussa hengitys- ja aineenvaihduntaprosesseista elävissä organismeissa.

Sanotaan, että anaerobiset bakteerit ovat vain eläviä soluja, jotka eivät tarvitse happea. He saavat energiansa muista aineenvaihduntaprosesseista. Monimutkaiset entsymaattiset prosessit osallistuvat ravinteiden hapettumiseen soluissamme. Happi polttaa ruokaa ja vapauttaa energiaa. On välttämätöntä, että happea on läsnä kehossa oikeassa suhteessa tukemaan soluhengitystä. Ei-metallinen elementti on välttämätön elävien organismien energia-aineenvaihdunnan käynnistämiseksi ja ylläpitämiseksi. Elämässä kaikki biokemialliset prosessit, joita kutsutaan aineenvaihdunnaksi, tapahtuvat.

Aineenvaihdunta on vastuussa kaikista fyysisistä ja kemiallisista muutoksista ihmiskehossa. Se korvaa vanhan kudoksen uudella, muuntaa ruoan energiaksi ja poistaa jätteet. Hän on vastuussa myös lisääntymisestä. Itse asiassa kaikki elämän mahdollistavat toimet johtuvat aineenvaihdunnasta. Molekyylihappi on elintärkeää soluhengitykselle kaikissa aerobisissa organismeissa. Uskotaan, että litra verta pystyy liuottamaan 200 cm3. Katso happikaasu, joka on merkittävästi suurempi kuin veden kyky liuottaa happea.

Happi kulkeutuu veren läpi kehon kudoksiin, jotka tarvitsevat happea, ja se yhdistyy entsyymin (mono-oksigenaasin) kanssa. Entsyymi käyttää happea katalysaattorina erilaisissa hapettumisreaktioissa kehossa (aineenvaihdunta). Hiilidioksidi vapautuu solusta ja kulkeutuu takaisin keuhkoihin veren kautta. Tämä prosessi toistuu edelleen. Happi on elintärkeää elämälle ja on vastuussa ruoan hapettumisesta tai polttamisesta energian ja lämmön tuottamiseksi kehollemme, mutta sitä on läsnä myös tietyntyyppisissä muutetuissa happimolekyyleissä, joita kutsutaan vapaiksi radikaaleiksi ja joita on aina kehossamme. Ne vahingoittavat omia solujaan aiheuttaen rappeutumista ja sairauksia, kuten syöpää. Monissa tutkimuksissa on mainittu, että vapaiden radikaalien muodostuminen on tärkein ikääntymisen syy.

He sanovat, että olet saman ikäinen kuin solusi. Käyttämällä erityisiä antioksidantteja voit saavuttaa solujen nuorentumisen, pidentää elämää ja lisätä elinvoimaa. Tämä tekee soluistasi näyttävän nuoremmilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *