Arki Italiassa CoViD-19-koronaviruksen aikana

By | 14 lokakuun, 2020

Yli kuukauden ajan italialaiset ovat kuulleet ”koronaviruksesta” Kiinassa nähtyään uutisraportteja siitä, kuinka Kiinan hallitus taistelee epidemiaa vastaan. Tämä uutinen näytti olevan jotain kaukaisesta maasta, joka ei koskaan päässyt Italian niemimaalle, koska se oli tilanne, joka tapahtui vain ”muille”, melko normaali reaktio, kuten monet muutkin väestöryhmät. Siksi ihmiset eivät kiirehtineet toteuttamaan mitään valmiussuunnitelmia. Jossain vaiheessa tammikuun alussa ehdotettiin, että italialainen johtaja laati hätäsuunnitelman, mutta tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun esimiehelle ilmoitettiin, että sääntöjen luominen ihmisten suojelemiseksi tavalliselta flunssalta oli kunnossa. Oli kuitenkin ajateltava positiivisesti eikä elettävä koronaviruksen pelossa, jonka katsottiin ”epätodennäköiseksi” leviävän Kiinan ulkopuolelle.

Kaikenlaiset ihmiset, ei vain italialaiset, suhtautuvat elämään myönteisesti; parhaiden suunnittelu on kuitenkin joskus samaa kuin ämpäri heittäminen jollekin muulle. Poliitikot yrittävät nyt löytää ratkaisun tämän vaikeina aikoina kamppailevien pienyritysten auttamiseksi, ja rahaa kohdennetaan lapsiperheille, joiden on pidettävä isä tai äiti kotona, huolehtimaan lapsista, joiden koulut ovat äskettäin suljettu. Ensi silmäyksellä tämä näyttää olevan paras ratkaisu maan kohtaamiin ongelmiin, mutta pitkän aikavälin seuraukset saattavat haudata maan maksamatta oleviin velkoihin, mikä aiheuttaa vaikeuksia tuleville sukupolville.

Ei vain halaukset, suudelmat ja kättelyt ovat kiellettyjä. Faneille avoimet jalkapallo-ottelut kiellettiin myös 30 päiväksi Italian pääministerin Giuseppe Conten asetuksella. Tämä järkyttää useimpia italialaisia, vaikka monet väittävät, että jopa jalkapalloilijoilla pitäisi olla oikeus pitää etäisyys toisistaan. Lisäksi kaikki urheilutapahtumat on pidettävä suljettujen ovien takana 3. huhtikuuta asti, mikä on uskomatonta maassa, joka tunnetaan poskista.

COVID-19 vaikutti vakavasti uskonnollisiin käytäntöihin, erityisesti katoliseen, helmikuussa ja maaliskuussa 2020. Eilen kirjailija vieraili Santo Stefanon kirkossa Borgomanerossa, jossa huoltajat olivat juuri pesleet lattiat ja desinfioineet kirkon. Ei ollut yhtäkään elävää sielua, ei pappia eikä turisteja, jotka antoivat kirjoittajan keskittyä hiljaa freskoihin ja kauniisiin lasimaalauksiin. Kun hän matkustaa tässä kuussa Italiassa, hän kohtelee monia kirkkoja ilman seurakunnan jäseniä, koska ihmiset pelkäävät luonnollisesti tavata toisiaan sisätiloissa riippumatta siitä, kuinka suuria ja mukavia he ovat. Pappeja kehotetaan poistamaan pyhä vesi katolisista kirkoista pelätessään viruksen leviämistä. Vaikka kansalaiset ja turistit voivat käydä pyhäkköissä, kirkkopalvelut on suoritettava television ja Internetin välityksellä. Lisäksi kirkot on suljettu, koska viime vuosina ihmiset ovat alkaneet varastaa uskonnollisia esineitä, kun kirkkoja ja pyhäkköjä ei ole suojattu.

Kirjoittaja tutkii, mitä kirkoissa tapahtuu kaikkialla Italiassa. jalkapallo-otteluista ja taloudellisesta selviytymisestä on kuitenkin saatavilla paljon enemmän tietoa, joka näyttää olevan tällä hetkellä päähuomio. Esimerkiksi uutisissa on paljon tietoa ”Made in Italy” -maineen säilyttämisestä, joten alemman tason työntekijät joutuvat työskentelemään entistä kovemmin, koska he toivovat muiden maiden jatkavan tuotteidensa vaatimista vaikeina aikoina. Yritys, jonka piti lopettaa lääketieteellisten kasvonaamioiden valmistaminen viidentoista vuoden ajaksi (Kiinan kilpailun vuoksi), joutui yhtäkkiä avaamaan ovensa vastaamaan Italian väestön tarpeita, sillä sillä ei ollut tarpeeksi naamioita suojellakseen kansalaisia ​​COVID: ltä. -19.

Venetsialaisesta karnevaalistaan ​​kuuluisassa maassa naamioiden puute oli ironista. Valitettavasti Venetsian karnevaaliparaatit oli peruttava tänä vuonna saastumisen pelosta, minkä seurauksena maa menetti monia turistidollareita ja laukaisi Italian matkailun nykyisen kriisin. Mukaan Assoturismi, 90 prosenttia Rooman hotellivarauksista on peruutettu, ja Yhdysvallat antoi kansalaisilleen kolmannen tason varoituksen, jonka mukaan heidän tulisi välttää matkustamista Italiaan maaliskuussa. Matkailijoiden, jotka vierailevat Italiassa, on oltava kotona 14 päivää palattuaan Yhdysvaltoihin. Viiden tähden puolueen merkittävä johtaja oli huolissaan siitä, että tällaiset matkarajoitukset voivat syrjiä italialaisia ​​ja ”Made in Italy” -yrityksiä. Monet La Lega -jäsenet uskovat 50 miljardin euron avustukseen.

Kansalaiset, jotka vihasivat uutisten katsomista, koska he vihaavat politiikkaa ollenkaan, ovat nyt sidoksissa televisioon, jotta voidaan nähdä, mitä seuraavaksi tapahtuu, pitäisikö heidän varastoida ruokaa ja naamioita, menevätkö he töihin vai eivät, ja kuka auttaa heitä selviytymään kriisistä …

Positiivisena puolena on, että toisin kuin useimmat amerikkalaiset, joiden on huolehdittava siitä, että maksetaan paljon rahaa koronaviruksen hoidosta, italialaiset tietävät, etteivät he kannata henkilökohtaisen velan taakkaa maksamaan alkutestauksesta ja jatkohoidosta. AT Sistema Sanitario Nazionale Tavoitteena on parantaa kaikki Italian kansalaiset sekä ne, joilla on asianmukainen viisumi maassa oleskeluun. Näistä hyvistä aikomuksista huolimatta on mahdollista, että liian moni potilas hukuttaa terveydenhuoltojärjestelmän kriisin aikana. Esimerkiksi Piemonten alue ilmoitti 3. maaliskuuta klo 12.30 lähettämässään viestissä, että yksinkertaiset kirurgiset toimenpiteet, joissa käytetään leikkaussaleja, olisi keskeytettävä (paitsi jos ne ovat hätätoimenpiteitä) viruksen leviämisen estämiseksi.

Hallitus päätti 4. maaliskuuta, että kaikki koulut ja yliopistot ovat suljettuina kuukaudeksi 15. maaliskuuta saakka, vaikka niiden sallitaan suorittaa online-oppitunteja aina kun mahdollista viruksen leviämisen estämiseksi tai ainakin hidastaa sen leviämistä. sen jakelu. Tähän asti useimmat italialaiset ovat olleet epäileviä verkkokoulutuksesta; sen vuoksi useimmat opettajat eivät ole saaneet koulutusta siitä, miten siirtyä online-alustalle; ja useimmat opiskelijat eivät olleet valmistautuneet tähän uuteen oppimiskäyrään. Onneksi tämä kokemus muuttaa italialaista ajattelutapaa ja jokainen oppii käyttämään Internetiä oppimiseen, kotona työskentelyyn ja joustavaan työaikaan.

Neuvoston pääministerin (DPCM) määräyksessä suositellaan, että kansalaiset rajoittavat yli 65-vuotiaiden poistumista kotoa, pidättäytyvät kättelemästä, pidättäytyvät suudelmista ja halauksista ja välttävät vierailemasta perheenjäsenten sairaalassa tai vanhuksilla. Kansalaisia ​​on kehotettu olemaan menemättä suoraan hätäosastolle, mutta heidän on soitettava 112 ennen menemistä varmistaakseen, että heillä ei ole koronavirusta.

Lombardian alue on sulkenut kuntosaleja ja uima-altaita myös käskenyt kansalaisiaan olemasta käymättä paikallisissa terveysklubeissa. Monet Lombardian asukkaat tulkitsivat tilauksia eri tavalla, joten he päättivät mennä urheiluseuroihin naapurialueella Piemontessa. Siksi Novaran, yhden Piemonten kaupungin, pormestari pakotettiin määräämään kaikkien kaupungin terveysklubien sulkeminen. Samoin jotkut ihmiset ovat yrittäneet paeta Lombardian punaisilta suojavyöhykkeiltä päästäkseen perheeseensä muualle. Yksi esimerkki oli tapaus kahdesta eteläisen Irpinian kaupungin julkisen koulun opettajasta, joiden käskettiin olla lähtemättä Codognosta, mutta jotka palasivat mahdollisimman pian kotiin Napolin lähellä sijaitsevaan Irpiniaan, jossa heidät pakotettiin asettamaan karanteeniin perheidensä kanssa, mikä johti koko osakehuoneisto on asetettava karanteeniin.

Se, jätetäänkö museot avoimiksi COVID-19-kriisin aikana, on edelleen taide-harrastajien kiista. Museot vievät paljon rahaa ja houkuttelevat kaivattuja turisteja kaikkialta maailmasta. Lisäksi ulkomaisten matkailijoiden on maksettava kaivattua turistiveroa, joka tunnetaan nimellä tassa di soggiorno, Rooman, Firenzen ja Venetsian (samoin kuin monien muiden kaupunkien) kaupungit kaipaavat, jos matkailu vähenee, puhumattakaan museolipuista, jotka ovat toisinaan kalliimpia kansalaisille. Italialaiset itse rakastavat vierailla museoissa koko maassa, joten he tietävät olevansa pettyneitä, jos huomaat museoiden olevan suljettuina kuukaudeksi.

Elokuvateatteri, konserttisalit ja teatterit ovat avautuneet uudelleen, mutta italialaiset televisio-uutiset määräävät ihmisiä jättämään tilaa itsensä ja muiden välillä. Yksi ehdotus on jättää väli kahden istumapaikan väliin, ja tapahtumapaikkojen omistajien tulisi järjestää tämä myydessään lippuja. Viihde-harrastajat eivät kiirehtineet lähtemään uudestaan ​​televisioraporttien mukaan. Vaikka monet italialaiset eivät lainkaan pelkää käydä elokuvateatterissa, myynti on romahtanut, minkä todistavat tyhjät teatterit ja konserttisalit. Viime viikonloppuna (1-2. Maaliskuuta 2020) mukaan Associazione Generale Italiana Spettacolo (AGIS) lippujen myynti erilaisiin viihteisiin laski 44%.

Koska italialaiset rakastavat syödä tuoretta ruokaa, he eivät todennäköisesti varastoi ruokaa kriisitilanteessa. Vaikka amerikkalaiset varastavat tyypillisesti säilykevihanneksia, pakastettuja ruokia ja lasipurkkeihin valmistettuja ruokia, italialaiset mieluummin ostavat aina tuoreita – hieno tapa, mutta hätätilanteessa voi olla hyödyllistä saada jotain, jolla on pidennetty säilyvyys. Italialaisen ostajan sanoin: ”Oli outoa, että he ostivat paljon munia ja prossiuttoa.” Italialaiset ostajat keskittyvät ostamaan tuoreita vihanneksia, hedelmiä, tomaatteja, leipiä, pastaa ja riisiä, joista kahdella jälkimmäisellä on tosin pitkä säilyvyysaika.

Italialaiset lähestyvät COVID-19-kriisiä eri tavoin, ja aktiiviset italialaiset auttavat muita selviytymään kriisistä järjestyksekkäästi ja arvokkaasti. He ovat kaupunkisuunnittelijoita, jotka edustavat realistisesti kriisiä. Sergio Mattarella pysyy rauhallisena tarjoamalla neuvoja yhdistymisestä kansakuntana. Ennakoivat italialaiset ovat niitä, jotka ovat edelleen kokeneita eivätkä yritä muuttaa liiketoimintatapaansa vastaamaan kriisin tarpeisiin. He ovat epärealistisia eivätkä halua uhrata mitään työntekijöidensä suojelemiseksi, ja monet heistä haluavat lainata valtavia summia turismiin, terveydenhuoltoon ja työllisyyteen liittyvän kriisin ratkaisemiseksi. Samaan aikaan jotkut uskonnolliset italialaiset (eivät kaikki) haluavat antaa kaiken Jumalan käsiin pyrkimättä välttämään sairastumista. Muut fatalistit, jotka näkevät vain negatiivisen tuloksen, pelkäävät todella lähteä talosta, pakkomielle kaiken siivoamisesta. Ne, jotka kieltävät tämän, eivät edes usko vaarallisen koronaviruksen olemassaoloon; monet heistä ajattelevat, että se on ”vain flunssa”, eivätkä tee mitään varotoimia. Lisäksi toiset ovat vain rentoja kaikesta, koska heidän mielestään heidän on mentävä virtauksen mukana. Nämä reaktiot ovat yleisiä jopa muissa kulttuureissa.

Aperitiivin aikana voit silti nähdä ihmisiä paikallisissa kahviloissa ja baareissa. Ota välipala ja juo ystävien kanssa noin klo 12.00 tai Apéri-Sena illalla on miellyttävä italialainen perinne, jota käytetään edelleen COVID-19-kriisin aikana. Naistenpäivä pidetään 8. maaliskuuta. Äänestysprosentin pitäisi olla hyvä, vaikka se onkin paljon vähemmän kuin aiempina vuosina. Ehkä monet yli 65-vuotiaat, jotka ovat aina odottaneet sitä, joutuvat jäämään kotiin tänä vuonna, kunnes koronavirus häviää. Ihmisillä on edelleen hyvä huumorintaju, miellyttävät hymyt ja halu katsella hauskoja italialaisia ​​TV-ohjelmia iltaisin, ja erityisesti Olen Soliti Ignoti Amadeo Sebastianin kanssa. Italia on edelleen mielenkiintoinen paikka. Mauro Corona, kuuluisa italialainen kuvanveistäjä, kirjailija ja kiipeilijä, säilyttää edelleen uskomattoman huumorintajunsa, vaikka joku keksi hänen sukunimensä, mikä sai hänet tuntemaan, että hän ”alkoi vihata nimeään”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *