3D-tulostimien kolme käytännön käyttöä lääketieteessä

By | 18 lokakuun, 2020

Aikaisemmin 3D-tulostimien käyttö rajoittui jotenkin pienoismallien luomiseen tekniikan ja siihen liittyvillä aloilla. Nämä tulostimet ovat harvinaisia ​​muilla teollisuudenaloilla kohtuuttomien kustannustensa vuoksi. Tämän painotekniikan kehitys on kuitenkin johtanut siihen, että nyt on olemassa 3D-tulostimia, jotka ovat paljon halvempia kuin aikaisemmin. Näiden koneiden hinta teki niistä saatavana laajemmalle yleisölle.

Näihin yleisöihin kuuluvat lääkärit. 3D-tulostimien saatavuudesta on tullut korvaamaton lääkäreille, koska nämä koneet auttavat heitä tekemään työnsä tarkemmin. Nämä koneet tekevät niistä kykenevämpiä hoitamaan potilaansa ja pelastamaan ihmishenkiä.

Miksi 3D-tulostimet ovat hyödyllisiä lääketieteessä? Tässä on kolme esimerkkiä niiden käytöstä lääketieteessä.

1. Leikkaus. 3D-tulostuksen käyttö kirurgiassa on avannut tietä tarkkuudelle monimutkaisissa leikkauksissa, joissa onnistumisaste on suurempi. Esimerkiksi, jos kirurgin on poistettava kasvain potilaalta, mutta on hyvät mahdollisuudet, että hän osuu hermoon tai valtimoon, kirurgi voi luoda 3D-mallin kasvaimesta potilaan TT-skannauksesta. käyttämällä 3D-tulostinta. Kirurgi voi sitten harjoittaa mallia ennen työskentelyä potilaan kanssa. Tällä tavalla kirurgi voi tehdä itsevarmasti tarvittavat viillot. Leikkauksen mahdollisia haittoja tai sivuvaikutuksia voidaan myös välttää.

2. Rekonstruktiivinen kasvokirurgia. Kun potilas on kärsinyt merkittävistä kasvovaurioista, rekonstruktiiviset kirurgit luovat nyt 3D-tulostimia mallien luomiseksi, joista valmistetaan proteeseja tai tekonahkaa. Korjaavat kirurgit luovat potilaan kasvokartan erityisohjelmiston avulla ja käyttävät kuvia 3D-kamerasta. Tästä kasvonaamiosta kirurgit tekevät naamion, joka sitten ohjaa heitä rekonstruktiivisen leikkauksen aikana.

3. Kudos- ja urutekniikka. Kudostekniikan ja keinotekoisten elinten luomisen tutkijat ovat nyt kääntyneet 3D-tulostimien puoleen syntetisoimaan kokonaisia ​​kudoksia ja elimiä. Bioinsinöörit tekevät tämän luomalla telineet, jotka tukevat heidän tuottamiaan eläviä soluja. Rakennustelineet valmistetaan koneissa, joissa käytetään suihkutekniikkaa tai kovapinnoitettua mallintamista. Tutkijoiden mukaan 3D-tulostus helpottaa elinsiirtoja, koska elimiä ja kudoksia voidaan luoda tarvittaessa. Se voi myös vähentää elinten hylkäämistä potilailla, koska näiden elinten luomiseen käytetyt elävät solut voidaan saada itse potilaan kehosta.

3D-tulostimien käyttö suunnittelun ulkopuolella voi tuntua fantasialta. Mutta elämässä on tapa jäljitellä taidetta, ja voimme pian käyttää 3D-tulostimia kotona jopa pieniin ensiapuun ja ensiapuihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *